MOL triumph 2

Record voor Rotterdam vandaag: ruim 20.000 containers in één vaart

Een van de allergrootste containerschepen ter wereld, de ‘MOL Triumph’ met een capaciteit van 20.170 teu aan boord, komt vandaag aan in de haven van Rotterdam.

De verwachte aankomsttijd is ongeveer 11.00 uur (Maasmond) en rond 12.00-13.00 uur aan de kade bij de Rotterdam World Gateway aan de Tweede Maasvlakte. Het schip is 400 meter lang. De ‘MOL Triumph’ is het eerste schip dat meer dan 20.000 teu vervoert. Het schip gaat een lijndienst onderhouden tussen Azië en Europa.

Twee weken na de oplevering van de ‘MOL Triumph’ in maart, nam de ‘Madrid Maersk’ de titel van grootste containerschip over. Dit schip kan 20.568 teu vervoeren. De ‘Madrid Maersk’ doet op 10 juni de Rotterdamse haven aan. Maar ook dat schip is op dit moment niet meer het grootste containerschip ter wereld. In de nacht van 23 op 24 juni legt deze reus aan in Rotterdam: de ‘OOCL HongKong’, goed voor 21.100 teu.

Voor mensen die de drie megaschepen voorbij willen zien varen, heeft Sjaak Poppe van het Havenbedrijf een tip. ‘Het beste kun je gaan staan op het Slag Maasmond op de Eerste Maasvlakte of het Noorderhoofd bij Hoek van Holland. Dan heb je een mooi uitzicht over de Nieuwe Waterweg en kun je de schepen goed zien.’

http://www.nieuwsbladtransport.nl/Nieuws/Article/ArticleID/53503/ArticleName/RecordvoorRotterdamvandaagruim20000containersinnvaart